Wednesday, June 21, 2006

YK:n ihmisoikeusneuvosto kokoontuu ensimmäisen kerran 19.6.2006


YK:n ihmisoikeusneuvosto kokoontuu ensimmäisen kerran 19.6.2006

/
Ihmisoikeusasiaa myös Patrioottiradiossa: ( Sensuroitu ko sivusto )

YK:n vasta perustettu ihmisoikeusneuvosto on kokoontunut ensimmäistä kertaa Genevessä. Neuvosto perustettiin korvaamaan laajalti kritisoitu YK:n ihmisoikeustoimikunta, jota pidettiin tehottomana.

– Luotan siihen, että kaikki neuvoston jäsenet ovat täysin tietoisia toiveista joita on noussut, ja ovat päättäväisiä siinä, etteivät petä niitä, YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoi avajaisistunnossa.

Ihmisoikeusneuvostoa on kuitenkin arvosteltu jo ennen kuin sen työ edes alkoi. YK:n yleiskokous äänesti toukokuussa ihmisoikeusneuvostoon 47 jäsentä, joiden joukossa on myös Suomi. Jäseniksi äänestettiin kuitenkin myös muun muassa Kiina, Kuuba, Venäjä ja Pakistan. Yhdysvallat kieltäytyi edes hakemasta jäsenyyttä, koska se pelkäsi ihmisoikeuksiltaan kyseenalaisten maiden pääsevän neuvostoon.

Neuvoston uskotaan ensimmäisen kaksiviikkoisen istuntokauden aikana suunnittelevan lähinnä tulevaa työtään. Esityslistalla on mm. maailmassa parhaillaan käynnissä olevien kriisien kartoittaminen.

Suomesta avajaisistuntoon osallistui kansakuntamme petturi ja miehittäjä-Ryssää palvova kansakunnallinen mätäpaiseemme ulkoministeri Erkki Tuomioja. (STT)
-----------------------

---------------